Shampoopalan käyttö – vinkkejä käyttöön ja valintaan

Shampoopalat

Mitä ovat shampoopalat? 

Shampoopalat ovat vedettömiä hiustenpesuaineita. Shampoopalat eivät sisällä synteettisiä tensidejä, kuten SLES (Sodium Laureth Sulfate) tai SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Vanamo Cosmeticsin shampoopala on pyöreä puristettu kiekko, joka ei sisällä ollenkaan saippuaa ollen näin puhdasta saippuaakin hellävaraisempi vaihtoehto hiustenpesuun. Puhdistusvoiman shampoomme saa Sodium Cocoyl Isethionatesta (SCI) joka valmistetaan kookosöljyn rasvahapoista sekä isoetionihaposta. SCI on myös täysin biohajoava eli se ei kuormita ympäristöä. 

Mikä shampoopala minulle?


Valikoimassamme on kolme erilaista shampoopalaa eri tarkoituksiin. 

Hajusteeton: Ei sisällä lisättyjä hajusteita eikä eteerisiä öljyjä. Sopii herkkäihoisille, hajuste yliherkille ja lapsille. 

Geranium & Patsuli: Kaikille hiustyypeille sopiva vaihtoehto. 

Teepuu & Rosmariini: Rasvaisille hiuksille tai päänahan ongelmista kärsiville

Miten shampoopalaa käytetään? 

1. Kastele hiukset huolellisesti ja kastele shampoopala käsissäsi. 

2. Shampoopalasta irtoaa vaahtoa, jonka käytät shampoon lailla. Voit toistaa shampoopalan vaahdotuksen tarvittaessa jos sinulla on pitkät tai paksut hiukset. 

3. Hiero vaahto päänahkaan ja muuaalle hiuksiin.

4. Huuhtele normaalisti.

Hiuksissani on kemikaaleja. Mikä neuvoksi? 

Jos olet pitkään käyttänyt kemikaaleja sisältäviä hiustenhoitotuotteita shampoopalan käyttö saattaa jättää aluksi hiuksesi tahmeiksi, koska luonnolliset aineosat eivät pääse hiukseen asti. Tahmeuden ja kemikaalijäämät saat pois tekemällä hiuksillesi 1-2 krt viikossa omenaviinietikka-pesun suhteella 1:5 veteen sekoitettuna. Helpointa on käyttää spray-pulloa ja suihkuttaa hiukset seoksella ennen pesua. 

Säilytys

Säilytä shampoopalaa niin, että se pääsee kuivumaan käyttöjen välissä esim. saippua-alustalla tai paikassa jossa ilma pääsee kulkemaan hyvin sen alla. Oikein säilytetttyä shampoopala kestää pitkään. 

Tarvitsenko hoitoainetta? 

Varsinkin pitkille ja paksuille hiuksille on suositeltavaa käyttää hoitoainetta pesun jälkeen. Vanamo Cosmeticsin hoitoainepalat on täynnä korkealaatuisia öljyjä, jotka hoitavat hiusta ilman, että ne jäävät rasvaisiksi.